Sezon başından bu yana Süper Lig başta olmak üzere, Süper Kupa ve hakem yönetimlerine dair birçok kulüp defalarca açıklamalarda bulunmuştu. Yaşanan bu olayların birçok kez tekrar etmesi ile birlikte ise Kulüpler Birliği TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifa etmesi ya da erken seçim yapması gerektiğine yönelik görüşlerini bildirdi.

SEÇİM 18 TEMMUZ’DA YAPILACAK

2

TFF, EURO 2024 tarihleri göz önüne alınarak seçimlerin 18 Temmuz'da yapılacağına karar verildiğini açıkladı.

TFF'nin açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 27. maddesinin 1. fıkrası hükmü uyarınca, her yılın 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken TFF Olağan Genel Kurul toplantısının; Türkiye A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Finallerine katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

TFF’NİN ERKEN SEÇİME GİTMESİ İSTENİYOR

3

Kulüpler kendi aralarında anlaşarak, TFF’nin erken seçim yapması için imza toplamaya başladı. Edinilen bilgilere göre, Trendyol Süper Lig’de yer alan 7 kulüp TFF’nin erken seçime gitmesi için imza atarken, 6 kulüp imza atmadı. Geri kalan 7 kulüp ise bu konuda çekimser bir tutum takınıyor.

GAZİANTEP FK İMZA VERDİ Mİ?

1

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Avantaj Dortmund'un! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Avantaj Dortmund'un!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin seçimi erken bir zamana çekmesi için imza atan 7 kulübün arasında Gaziantep Futbol Kulübü’nün olup olmadığı ise merak konusu oldu. Mehmet Büyükekşi’nin Gaziantepli olması ve Gaziantep FK’nın eski başkanı olması durumu ise bu konudaki merakları daha da güçlendiriyor.

Muhabir: Mehmet Fener