Gaziantep’in en büyük değerlerinden birisi olan ve Gaziantepli her vatandaşın yakından takip ettiği Gaziantep FK, cumartesi günü Karagümrük ile oynayacağı karşılaşmada kader maçına çıkacak. Herkes tarafından derbi havasında geçeceği tahmin edilen bu karşılaşmanın sonucu Süper Lig’de dengelerin değişmesine de sebep olacak.

YAĞMUR GİBİ GOL OLUP YAĞDILAR

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında konuk olduğu Yukatel Adana Demirspor'u 6-1 yenen Gaziantep FK, 2 maç sonra galibiyete ulaşarak taraftarını sevindirdi. Ligin 33. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-0 yenen kırmızı-siyahlı takım, 34. haftada Trabzonspor'a 4-2 yenildi, 35. haftada Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı.

Gaziantep FK Adana Demirspor'u 6-1 yenerek 2 maç sonra galip gelmeyi başardı. Adana temsilcisini yenen Gaziantep FK, en yakın takipçisi VavaCars Fatih Karagümrük'ün Galatasaray'a 3-2 yenilmesinin ardından uzun süredir bulunduğu küme düşme hattından çıktı. Gaziantep FK puanının 38'e yükselterek 16. sıraya yerleşti.

SÜPER LİG'DE İLK DEFA BİR MAÇTA 6 GOL ATTI

Süper Lig'de 5. sezonunu geçiren Güneydoğu temsilcisi, ilk defa bir lig karşılaşmasında 6 gol attı. Gaziantep FK ayrıca 6 kez karşılaştığı Adana Demirspor'u da ilk defa yenme başarısı gösterdi.

MUCİZENİN BİR DİĞER ADI GAZİANTEP FK

Gaziantep FK, cumartesi günü Kalyon Stadyumu’nda Karagümrük ile kader maçına çıkacak. İki taraf içinde son derece önemli olan bu karşılaşmanın derbi havasında geçmesi ve oldukça çekişmeli ve heyecanlı bir karşılaşma olması bekleniyor. Kendisinden 1 gün sonra oynanacak olan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin şampiyonluk için önemli olması kadar Gaziantep FK – Karagümrük karşılaşması da tüm futbol severlerin ilgisini çekiyor.

Gaziantep FK – Karagümrük karşılaşmasının sonucuna göre Süper Lig’de dengeler değişecek. Küme düşecek ve ligde kalacak takımın belli olacağı bu karşılaşmayı Gaziantep FK’nın kazanması durumunda Gaziantep temsilcisi Süper Lig’de kalacak. Kaybeden takım ise bir alt lige düşecek.

HERKES KALYON STADYUMU’NA

Gaziantep FK’nın kader maçı olarak gördüğü ve Süper Lig’de de dengelerin değişmesine sebep olacak bu karşılaşmada Gaziantep FK, Gaziantepli her vatandaşın desteğini bekliyor. Ligde kalabilmek için vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, “Bu karşılaşma Gaziantep ve Gaziantep FK için kader maçı. Tüm Gaziantepli vatandaşlarımızı Gaziantep’in en önemli değerlerinden birisi olan Gaziantep FK’yı bu karşılaşmada desteklemeleri için Kalyon Stadyumu’na davet ediyorum. Cumartesi günü saat 19.00’da stadyumda buluşalım ve şehrimizin takımına desteğimizi gösterelim. Gaziantep takımına her zaman sahip çıktı. Şimdi daha fazla sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Muhabir: MEHMET FENER