Gaziantep Futbol Kulübü’nde top koşturan Myenty Abena Surinam ile Deian Sorescu Romanya ile ve Nihad Mujakic Bosna Hersek ile Dünya Kupası’na katılmak umuduyla milli takımlarında görev almışlardı. Bu üç isimden sadece Nihad Mujakic milli takımı Bosna Hersek ile Dünya Kupası gruplarına katılmaya hak kazandı.


ABENA VE SORESCU ELENDİ

1-1491

Gaziantep FK’da forma giyen ev takımın yıldız oyunları arasında yer alan Myenty Abena ve Deian Sorescu Milli takımlarına çağırılmışlardı. Dünya Kupası gruplarına katılmak için mücadele veren Myenty Abena’nın milli takımı Surinam, Dünya Kupası Elemeleri yarı final mücadelesinde Bolivya karşısında 2-1 kaybetmesiyle kupaya katılma hakkını kaybetti. Deian Sorescu’nun milli takımı Romanya ise yarı final mücadelesinde Türkiye Milli Takımı karşısında 1-0 kaybetti ve kupadan elendi.


BOSNA HERSEK GRUPLARA KALDI

Image 1775039922408

Bosna Hersek, Dünya Kupası Elemeleri yarı final mücadelesinde 90 dakikası 1-1 biten Galler mücadelesini penaltılarla 4-2 kazandı. Final mücadelesinde ise İtalya’yı ağırlayan Bosna Hersek, 90 dakikası 1-1 biten karşılaşmayı penaltılarla 4-1 kazanarak dünya kupası gruplarına kalmaya hak kazandı.


MUJAKİC DÜNYA KUPASINDA GAZİANTEP FK’YI TEMSİL EDECEK

Image 1775039946585

Gaziantep FK’da forma giyen bir diğer isim olan Nihad Mujakic milli takımı Bosna Hersek ile dünya kupası gruplarına kalmaya hak kazandı. Gaziantep FK’da top koşturan yıldız isim yaz aylarında Dünya Kupası gruplarında ve gruplardan çıkılması halinde turnuvanın kalanında forma giymesi halinde Gaziantep FK’yı temsil edecek.

Kaynak: Mehmet Fener