Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi Konferans Salonu’nda, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, GASBEM Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Selçuk, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü ve TOBB İçecek Meclisi Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Nevzat Artık, Gıda Mühendisi, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TV programcısı Ebru Akdağ, gıda sektörü temsilcileri ve firma yetkilileri katıldı.

Panel, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında düzenlenerek akademik bilgiyle sektör tecrübesini bir araya getirdi.

Gıda endüstrisindeki yenilikleri görüşmek ve sürdürülebilir gıda politikalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen panelde, dünya gıda pazarındaki son gelişmeler, 2025 gıda öngörüleri ve beklentileri, küresel ve yerel gıda sistemlerindeki değişimler, gıda sektöründeki inovasyon ve yenilikler ele alındı.

Panelde ayrıca dijitalleşmenin tarım ve gıda sanayisindeki rolü, yerel üretimin önemi ve ihracat fırsatları da gündeme gelirken, moderatör Prof. Dr. Mustafa Bayram, panelistler Prof. Dr. Nevzat Artık ve Ebru Akdağ, dünya hızla değiştiğini ve gıda ekonomisinin bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğuna vurgu yaptı.

Yerelden globale uzanan bir vizyonla, daha dayanıklı, çevre dostu ve yenilikçi bir üretim modelinin oluşturulması gerektiğini dile getiren panelistler, yeni gıda ekonomisinin sadece daha fazla üretmeyi değil, daha adil, sürdürülebilir ve dayanıklı bir sistem kurmayı kapsadığını ifade etti.

Gıda sektörünün geleceğine dair önemli ipuçları sunan panel, Gaziantep’in gıda sektöründeki stratejik önemini de bir kez daha ortaya koyarken, fuar süresince benzeri etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Panel, soru cevap bölümünün ardından, toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi