2018-2023 yılları arasında Ticaret Bakanlığı’na UR-GE proje desteği için başvuran iş birliği kuruluşları arasında, Gaziantep Sanayi Odası Gaziantep Gıda Kümesi, Kanada’daki Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti ile öne çıktı ve iyi uygulama örneği olarak kabul edildi.

6. KÜMELENME KONFERANSI’NDA GSO’NUN BAŞARISI

Ti̇caret Bakanliğindan Gso Gazi̇antep Gida Kümesi̇’ne Ödül 2

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da katıldığı 6. Kümelenme Konferansı’nda, GSO’nun ödülü, Bakan Bolat tarafından Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler’e sunuldu. Özgüler, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Ticaret Bakanlığı’nın iş dünyası ve ihracatın gelişimine büyük katkı sağlayan kümelenme projelerini ödüllendirdiği konferansta yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

GAZİANTEP SANAYİSİ’NİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ

Özgüler, Gaziantep sanayisinin geçmişine bakıldığında, Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar her zaman zorlukların üstesinden gelen bir şehir olduğunu ifade etti. Özgüler, “Gazi şehrimiz, girişimci ruhu ve müteşebbisliği ile sanayi alanında sürekli büyüme kaydederek bugünlere geldi” dedi.

UR-GE PROJELERİ İLE ULUSLARARASI REKABET

“Gaziantep Gıda Kümesi, Ticaret Bakanlığı’ndan Ödül Aldı”

Gaziantep Sanayi Odası olarak, Ticaret Bakanlığı’nın liderliğinde yürüttükleri UR-GE projeleri ile firmaların uluslararası alanda rekabetçiliğine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Özgüler, “Bakanlığımızın destekleri sayesinde yurt dışı pazarlama faaliyetleri, fuarlara katılım, alım heyetleri, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri aracılığıyla firmalarımızla önemli kazanımlar elde ettik” dedi.

TİCARET BAKANLIĞI’NIN UR-GE PROJE DESTEĞİ VE KÜMELENME KONFERANSLARI

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Kümelenme Konferansları, 2014 yılından bu yana UR-GE projelerini başarıyla yürüten iş birliği kuruluşlarının deneyimlerini paylaşmayı, iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmayı ve tüm illerin UR-GE projelerinden faydalanmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi