Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranın Gaziantep’te de yankıları sürüyor. Borçlarını ödeyemeyen firmalar, son çare olarak Konkordato ilanı için 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin yolunu tutuyor.

Gaziantep’te ekmek fiyatları değişiyor! İşte yeni fiyatlar...
Gaziantep’te ekmek fiyatları değişiyor! İşte yeni fiyatlar...
İçeriği Görüntüle

KONKORDATO İLANI ÇIKTI

Gaziantep iş dünyasında konkordato ilanları devam ediyor. Son olarak kentte faaliyet gösteren 4 firma hakkında daha konkordato haberi çıktı. 1. Asliye Mahkemesi tarafından ilan edilen kararlar, iş dünyasının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

ALACAKLARIN BİLDİRİLMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Konkordato haberinin geldiği bir diğer firma ise Dinçer Enerji Elektrik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren şirket hakkında Mayıs ayında 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verilmişti. Son alınan karar ile Alacak Bildirme Daveti yapıldı. Karar ile Konkordato Komiserine 15 gün içinde alacakların bildirilmesi istendi.

48 YILLIK FİRMAYA KESİN MÜHLET KARARI

Son olarak ise 1977 yılından bu yana Gaziantep’te faaliyet gösteren Kenteks Tekstil Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ ile Kenteks Kumaş İç Dış Ticaret Limited Şirketi hakkında 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verilmişti. Gaziantep 3. OSB’de yer alan şirket ile ilgili karar, tekstil firmaları arasında gündem olan kararın ardından Alacaklıların Alacağını Bildirmesi ile ilgili karar ilan edildi.

İŞTE O İLANLAR

Söz konusu mahkeme kararları İlan.gov.tr adresinden ilan edildi. Kararlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1834741/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md%E2%80%93konkordato-kesin-muhlet-kararinin-ilanen-tebligi

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1833800/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md--konkordato-kesin-muhlet-kararinin-ilanen-tebligi

Kaynak: Ayhan Duman