Türkiye’nin en büyük havalimanlarından olan Gaziantep Havalimanında yıllık 3 milyon yolcu hedefine adım adım ilerliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Gaziantep Havalimanı’nın 2025 yılı mayıs ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
MAYISTA 260 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
Buna göre; Gaziantep Havalimanı’nda Mayıs ayında, iç hat yolcu trafiği 227 bin 871, dış hat yolcu trafiği 32 bin 784 oldu. Böylece Mayısta toplam 260 bin 655 yolcuya hizmet verildi.
UÇAK TRAFİĞİ BELLİ OLDU
Mayıs ayında Gaziantep Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 2 bin 100, dış hatlarda 224 olmak üzere toplamda 2 bin 324’e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise mayıs ayında toplamda 2 bin 250 ton oldu.
OCAK- MAYIS DÖNEMİNDE YOLCU TRAFİĞİ ARTTI
Ocak-Mayıs dönemde ise Gaziantep Havalimanı’nda yolcu trafiği 1 milyon 175 bin 26, uçak trafiği 10 bin 524, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 11 bin 505 ton olarak gerçekleşti.