Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Gizem Coşkun YÜKSEL tarafından Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan yardımcılarına açılış dersi olarak “İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.

I M G 20240606 W A0023

İlk Yardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda sağlık görevlileri gelinceye kadar hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini engellemek amacıyla olay yerinde tıbbi araç gereç olmadan yapılan ilaçsız uygulamalardır.  Bu kapsamda, verilen eğitimler ile doğru ilk yardım müdahalelerini öğrenebilme imkânına sahip olunarak, kaza yerinde ilk 5 dakika içerisinde uygulanacak etkili bir ilk yardım ile ölümleri ve hayati risklerini önlemek mümkündür.

SON 1 YILDA 932 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

 I M G 20240606 W A0026

Son bir yıl içerisinde Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kurumları dışında Emniyet Ve Jandarma başta olmak üzere 506 personele ilk yardım eğitimi, 426 personele ilk yardım farkındalık eğitimi verilmiştir. Yeni ilk yardım eğitim merkezinin hem fiziki şartlarının daha uygun olması,  hem de ulaşımın daha rahat olmasıyla verilecek eğitim ve kursiyer sayısının artması hedeflenmektedir.

Öncelikli olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline, ayrıca gelen talepler doğrultusunda diğer kamu kuruluşlarının personeline de sertifikalı ilk yardım eğitimleri ücretsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmektedir.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

 I M G 20240606 W A0024

Eğitimler,  İlk Yardım Eğitmen Sertifikasına sahip sağlık personelleri tarafından verilmekte olup, Sağlık Bakanlığı “İlk Yardım Yönetmeliği”ne göre “test ve uygulamalı” olarak yapılmakta, sınavlarda başarılı olanlara '' İlk Yardımcı Belgesi '' sertifikası verilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi