Gaziantep iline bağlı Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde faaliyet gösteren önde gelen enerji şirketi, enerji altyapısının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştireceği planlı bakım çalışmalarını duyurdu. Şirket yetkilileri, bu kesintilerin belirli bölgelerde geçici enerji kesintilerine neden olabileceğini resmi olarak bildirdi.

ENERJİ GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK ADINA STRATEJİK PLANLI KESİNTİLER

Enerji dağıtım şirketi sözcüleri, planlı elektrik kesintilerinin enerji altyapısını güçlendirme, şebeke sorunlarını önceden önleme ve daha kaliteli enerji dağıtımını sağlama hedefini taşıdıklarını ifade etti. Bu stratejinin bir parçası olarak planlanan kesintilerin, enerji güvenliğini uzun vadede artırmayı amaçladıkları vurgulanıyor.

DUYURULAR RESMİ İNTERNET SİTESİ VE YEREL MEDYA ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Gaziantep genelindeki vatandaşları bilgilendirmek adına yetkililer, kesinti yaşanacak bölgeleri ve tarihleri resmi internet sitesi üzerinden ve yerel medya aracılığıyla duyuracak. Bu nedenle, vatandaşların resmi duyuruları dikkatle takip etmeleri ve kesintilere karşı gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

TEDBİRLER VE BİLGİLENDİRME SÜRECİ

Enerji dağıtım şirketi yetkilileri, elektrik kesintilerinin yaşanacağı gün ve saatlerde, belirlenen tedbirlerle ilgili detaylı bilgilendirme yapacaklarını ifade etti. Bu süre zarfında, kesinti yaşanacak bölgelerdeki vatandaşların elektrik kullanımını planlı bir şekilde düzenlemeleri, hassas cihazları koruma altına almaları ve acil durumlar için hazırlıklı olmaları öneriliyor.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI VE İLETİŞİM KANALLARI

Yetkililer, vatandaşlardan planlı kesintilere anlayış göstermelerini ve sürecin kısa sürede tamamlanarak normal enerji akışının sağlanacağını belirtmelerini bekliyor. Ayrıca, kesinti süresince vatandaşların yaşamını olumsuz etkileyecek durumların en aza indirilmesi için titiz bir çalışma yürütüleceği ifade ediliyor.

İLÇELERDEKİ VATANDAŞLAR BİLGİLERE NASIL ULAŞABİLİR?

Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, planlı elektrik kesintileriyle ilgili detaylı bilgilere enerji dağıtım şirketinin resmi iletişim kanalları ve yerel yönetim aracılığıyla ulaşabilirler. Elektrik dağıtım şirketi, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek ve kesinti süresini mümkün olduğunca kısaltmak için gerekli tüm önlemleri almaktadır.

İşte ilçelerde 14 Şubat Çarşamba(yarın) yaşanacak planlı elektrik kesintileri:

ARABAN

Gaziantep’in Araban ilçesinde 14 Şubat Çarşamba (yarın) günü planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

İSLAHİYE

13:00 – 15:30: YEŞİLOVA

KARKAMIŞ

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde 14 Şubat Çarşamba (yarın) günü planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

NİZİP

09:30 - 17:30: MERKEZ BELKIS

NURDAĞI

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 14 Şubat Çarşamba (yarın) planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

OĞUZELİ

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde 14 Şubat Çarşamba (yarın) planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

YAVUZELİ

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde 14 Şubat Çarşamba (yarın) planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

Editör: Aylin Cıkcık