Gaziantep ilinin Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde faaliyet gösteren enerji şirketi, gerçekleştireceği planlı bakım çalışmaları kapsamında elektrik kesintilerini resmi olarak duyurdu. Yapılacak olan kesintiler, şebeke bakımı ve düzenleme çalışmalarını içermekte olup belirli bölgelerde geçici enerji kesintilerine neden olabilecek.

Enerji Altyapısının Güçlendirilmesi İçin Stratejik Planlı Kesintiler

Enerji dağıtım şirketi yetkilileri, planlı elektrik kesintilerinin enerji altyapısını güçlendirmeyi, şebeke sorunlarını önceden engellemeyi ve daha kaliteli enerji dağıtımını sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor. Bu kapsamda, yaşanacak kesintilerin enerji güvenliğini uzun vadede artırmayı amaçlayan bir stratejinin bir parçası olduğu vurgulanıyor.

Duyurular Resmi İnternet Sitesi ve Yerel Medya Üzerinden Yapılacak

Gaziantep genelindeki vatandaşları bilgilendirmek adına yetkililer, kesinti yaşanacak bölgeleri ve tarihleri resmi internet sitesi üzerinden ve yerel medya aracılığıyla duyuracak. Bu nedenle, vatandaşların bu duyuruları dikkatle takip etmeleri ve kesintilere karşı gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Tedbirler ve Bilgilendirme Süreci

Enerji dağıtım şirketi yetkilileri, elektrik kesintilerinin yaşanacağı gün ve saatlerde, belirlenen tedbirlerle ilgili detaylı bilgilendirme yapacaklarını ifade ediyor. Bu süre zarfında, kesinti yaşanacak bölgelerdeki vatandaşların elektrik kullanımını planlı bir şekilde düzenlemeleri, hassas cihazları koruma altına almaları ve acil durumlar için hazırlıklı olmaları öneriliyor.

Vatandaşlara Çağrı ve İletişim Kanalları

Yetkililer, vatandaşlardan planlı kesintilere anlayış göstermelerini ve sürecin kısa sürede tamamlanarak normal enerji akışının sağlanacağını belirtmelerini bekliyor. Ayrıca, kesinti süresince vatandaşların yaşamını olumsuz etkileyecek durumların en aza indirilmesi için titiz bir çalışma yürütüleceği ifade ediliyor.

İlçelerdeki Vatandaşlar Bilgilere Nasıl Ulaşabilir?

Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, planlı elektrik kesintileriyle ilgili detaylı bilgilere enerji dağıtım şirketinin resmi iletişim kanalları ve yerel yönetim aracılığıyla ulaşabilirler. Elektrik dağıtım şirketi, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek ve kesinti süresini mümkün olduğunca kısaltmak için gerekli tüm önlemleri almaktadır.

İşte ilçelerde 31 Ocak 2024 Çarşamba (yarın) yaşanacak planlı elektrik kesintileri:

Araban

14:00 - 15:30: Hürriyet, Cumhuriyet, Pınar, Karşıyaka, Başpınar, Çiftekoz, Erenbağ, Fıstıklıdağ, Kemerli, Gümüşpınar, Küçüklü, Nurettin, Tarlabaşı, Yukarıkaravaiz, Ziyaret.

İslahiye

09:30 - 17:00: Arpalı, Prof. Dr. Yavuz Coşkun.

Karkamış

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde 31 Ocak 2024 Çarşamba (yarın) planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

Nizip

09:00 - 14:00: Yasin Hoca, Hacı Ali, Yenihal, Eker, Milli Egemenlik, Sait, Temiz, Kastel, İzzet Efendi.

10:00 - 15:00: Ferhat, Fındık, Göçmen, Hoca Ahmet Yasevi, Karakoç, Keskin, Kılınç, Kısa, Lise, Menderes, Meral, Muhittin Oğlu, Müftü, Nergiz, Sedef, Selvi, Sümer, Uzun, Yasemin, Yunus Emre, Yüksel, Zergil Dere, Özkeskin, Özçelik, Ünlü, Şirin, Aktaş, Alpay, Arehli, Atlas, Bedir, Belkıs, Cem, Cumhuriyet-2, Dağ, Orhan Gazi, Dutlu, Engin, Esenyel, Derya, Gamber, Lale-1, Özgen, Altıntaş, Yetkin, Yücel, Çamlık, Çınar, İbni Sina, Şefik, Afacan, Arif, Bağlar, Caner, Dağyolu, İdil, Ceylan, Güneş, Kılıçoğlu, Mevlana-1, Uçar, Özlem, Cansu, Palmiye, İzci, Murat, Filistin, Bağdat, Nergiz-1, Kanuni Sultan Suleyman, Kudüs, Gazze, Şehit İsmail Yaşar, Gülbahçe, Eyüboğlu, Eren, Karpuz, Kahire, Feza, Hacı Bayram, Emir, Öksüz, Ahval, Arıllı, Bayram, Evliya Çelebi, Güler, Güzel, Kaplanlar, Kurmay, Son, Taşdöven, Kışla, Mutlu, Doğuş, Saray, Ulus, Kardelen, Damla, Akasya, Boyacı, Gümüş, Kilci, Onurlu, Özaslan, Turhan, Üçgen Geçidi, Akşemseddin, Duatepe, Kızılay, Hatıra, Oruç Reis, Haseki Sultan, Yedikule, Şehit Celal Karakuş, Ulubatlı Hasan, Şehit Mehmet Kaz, Çayır.

Nurdağı

11:00 - 15:00: Çakmak.

Oğuzeli

11:00 - 12:30: Akçalar, Ateşler, Duruköy, Kayalıpınar Pınarbaşı, Taburoğlu, Reslan Çiftliği, Kayalıpınar, Ceylanlar Çiftliği, Yazılı, Aydınkaya, Çavuşbaşı, Gebe, İnceyol, Küçüktüzel, Tüzel.

Yavuzeli

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde 31 Ocak 2024 Çarşamba (yarın) planlı elektrik kesintisi bulunmamaktadır.

Muhabir: MEHMET FENER