Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından “Kadın Acil Destek (KADES)” uygulamasının farkındalığının artırılması ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun anlatılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KADES TANITILDI, FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Kent genelinde icra edilen faaliyetler sonucunda 406 kadın vatandaşımızın telefonuna aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında cihaz konum bilgisi açarak bir tuşla Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve olay yerine en yakın devriyenin sevk edildiği bir uygulama olan KADES Aplikasyonu yükletilmiş ve uygulama hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca icra edilen faaliyetler kapsamında 594 Erkek vatandaşımıza da farkındalık eğitimi verildi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Toplumsal farkındalığın artırılarak aile içi ve kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalara aralıksız devam edilecektir” denildi.





