Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, traktörlerin karayollarında seyri sırasında görünürlüğü artırmak ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde yürütülen "Reflektör Tak, Görünür Ol" proje başlatılmıştı.


ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Proje kapsamında Araban ilçesinde 85 traktör sürücüsüne "sarı ikaz lambası kullanma, traktör römorklarında bulunması zorunlu olan reflektör ve rops demiri kullanımının trafik kazalarındaki önemi" hakkında trafik bilgilendirme semineri verildi.

Reflektör


170 ADET REFLEKTÖR DAĞITILDI

Bilgilendirme faaliyeti sonrası reflektör bulunmayan traktör römorklarına 170 adet reflektör dağıtılarak, vatandaşların reflektör kullanımının önemi ve farkındalığı amacıyla bilgilendirmelerde bulunuldu.


ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliği için trafik kazalarıyla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilecektir” denildi.

Kaynak: Ayhan Duman