Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Şubat ayında Organize Sanayi Bölgeleri’nin elektrik tüketim istatistiklerini açıkladı. Bu verilere göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, hem ihracatta hem de sanayide önemli bir rol oynayarak liderliğini sürdürdü. İşte haberin detayları:

GAZİANTEP OSB ELEKTRİK TÜKETİMİNDE ZİRVEDE

Yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Şubat ayında da en çok elektrik tüketen OSB olarak liderliğini sürdürdü.

Ülkenin ve bölgenin lokomotif illerinden biri olan Gaziantep’te 250 bin kişiye istihdam sağlayan OSB, ocak ayında olduğu gibi şubat ayında da elektrik tüketiminde birçok OSB’yi geriye bırakarak zirvede ki yerini korudu.

OSBÜK'ün verilerine göre, Şubat ayında Türkiye genelinde elektrik tüketimi bir önceki aya göre %7,95 oranında azalış gösterdi. Ancak, elektrik tüketimi anlamında en büyük artış Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandı.

GAZİANTEP OSB ELEKTRİK TÜKETİMİNDE LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Şubat ayındaki verilere göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla elektrik tüketiminde %17,82'lik bir artış yaşandı. Bu artışın büyük bir kısmı Organize Sanayi Bölgelerinde gerçekleşti. Türkiye genelinde tüketilen elektriğin %40'ı OSB'lerde kullanılırken, en yüksek tüketim ise Gaziantep OSB'de görüldü.

Gaziantep OSB yüzde 11,96 elektrik tüketimi ile ilk sırada yer alırken, ikinci sırada yüzde 5,28 ile Osmaniye, üçüncü sırada yüzde 3,84 ile Çerkezköy, dördüncü sırada 3,75 ile Adana Hacı Sabancı, beşinci sırada yüzde 3,47 ile Manisa, altıncı sırada yüzde 2,81 ile Bursa, yedinci sırada yüzde 2,63 ile Kayseri, sekizinci sırada yüzde 2,46 ile Konya, dokuzuncu sırada yüzde 2,34 ile İstanbul İkitelli ve son sırada ise yüzde 2,32 ile Eskişehir OSB takip etti.

Muhabir: Bahri Uçar