OSBÜK'ün yayınladığı istatistiklere göre Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Ocak ayında tükettiği elektrik miktarıyla rekor kırdı.

GAZİANTEP OSB'NİN ELEKTRİK TÜKETİMİ REKOR SEVİYEDE

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Ocak ayında Türkiye genelinde Organize Sanayi Bölgeleri tarafından tüketilen elektrik miktarını açıkladı. Bu istatistiklere göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ocak ayında tükettiği elektrik miktarıyla rekor kırdı.

Gaziantep OSB, Türkiye ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi açısından önemli illeri arasında yer alıyor. Yıllık 10 milyar dolarlık bir ihracat hacmine sahip olan ve 250 bin kişiye istihdam sağlayan Gaziantep OSB, elektrik tüketimi konusunda da öne çıkıyor. OSBÜK'ün açıkladığı verilere göre, Gaziantep OSB Ocak ayında elektrik tüketiminde %12,06'lık bir payla ilk sırada yer aldı.

TOPLAM ELEKTRİK TÜKETİMİNİN YÜZDE 31,75'İ MARMARA BÖLGESİ'NE AİT

OSBÜK'ün yayınladığı istatistiklere göre, Ocak ayında Organize Sanayi Bölgeleri tarafından tüketilen elektrik miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %7,51 oranında artış gösterdi. Toplam elektrik tüketiminin %31,75'i ise Marmara Bölgesi'nde gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılının Ocak ayına göre en fazla tüketim artışı Karadeniz Bölgesi'nde yaşandı. 2024 yılının Ocak ayında ise tüm elektrik tüketiminin %31,75'i Marmara Bölgesi'nde kaydedildi. Bununla birlikte, toplam elektrik tüketiminin %41,38'i ise 10 farklı OSB'ye ait.

EN FAZLA TÜKETİM GAZİANTEP OSB'DE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye genelinde en çok elektrik tüketilen ilk 10 Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Gaziantep OSB, %12,06'lık bir payla birinci sırada yer aldı. Gaziantep'i sırasıyla %6,28 ile Osmaniye OSB, %3,87 ile Adana Hacı Sabancı OSB, %3,86 ile Çerkezköy OSB, %3,19 ile Manisa OSB takip etti. Diğer önemli OSB'ler arasında ise %2,66 ile Bursa OSB, %2,58 ile Konya OSB, %2,58 ile Kayseri OSB, %2,33 ile İskenderun OSB ve %2,29 ile Eskişehir OSB bulunuyor.

Muhabir: Bahri Uçar