Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, Otoyol Jandarması Timleri tarafından mülki makamların koordinesinde TAG otoyolu üzerinde Temmuz ayı içerisinde icra edilen drone destekli radar denetim faaliyetleri kapsamında; 71 bin 26 araç ve 21 bin 914 şahıs sorgulandı. 105 araç trafikten men edilirken, 5 sürücünün ehliyeti geri alındı.


İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Denetimlerde, 1.123 araca yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını ihlal etmek, sol şeridi sürekli işgal ederek trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, otoyol üzerinde dönüşün yasak olduğu yerden dönüş yapmak, seyir halinde cep telefonu kullanmamak ve emniyet kemeri kullanmamak maddesini ihlal etmek gibi çeşitli kural ihlalleri sebebiyle trafik idari para cezası uygulandı.


DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Trafik kazalarının önlenmesi, can kayıplarının ve yaralanmaların en aza indirilmesi için trafik denetimlerine aralıksız devam edilmektedir” denildi.

Kaynak: Ayhan Duman