Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce; “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile mücadeleye yönelik, 6 aylık fiziki ve teknik takip neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gaziantep il genelinde çalışma başlatıldı.

70 ŞAHIS YAKALANDI
Yapılan istihbari ve saha çalışmaları sonucu, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti yapan 70 şahıs, 36 adres ve 15 araç tespit edildi. Tespit edilen şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik geniş çaplı icra edilen şafak vakti operasyonlar sonucunda; 10.050 gr Skunk Maddesi, 7.600 gr Metamfetamin Maddesi, 1.550 adet Captagon Hap, 505 gr Kokain Maddesi, 56 gr Bonzai, 30 gr Kubar Esrar Maddesi, 37 kök Kenevir Bitkisi, 100 mg Uyuşturucu ve Uyarıcı Sıvı, 13 adet Akıllı Cep Telefonu, 2 adet iklimlendirme ve ısıtma sistemi ekipmanı, 7 adet Hassas Terazi, 4 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 70 adet tabanca fişeği, 5 adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.Operasyon kapsamında 14 şahıs tutuklandı, 56 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

JANDARMADAN KARARLILIK MESAJI
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliği ile yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan korumak maksadıyla uyuşturucu madde imal eden, ticaretini yapan şahıslara yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı.





