İşte başvuru detayları ve programın ayrıntıları…

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Başvurular 15 Şubat'ta Başliyor

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla gündeme gelen Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat tarihi itibarıyla alınmaya başlanacağını belirtti. Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacağını ifade etti.

DEPREM BÖLGESİ GENÇLERİ İLK ETAPTA BAŞVURABİLECEK

Deprem Bölgesi̇ Gençleri̇ İlk Etapta Başvurabi̇lecek

Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda oluşturulan fonun pilot bölgesinin deprem bölgeleri olduğunu açıkladı. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularını alacaklarını söyledi. Programın ilerleyen süreçte ise tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde genişletileceğini belirtti.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VE PROJE DESTEĞİ

Fai̇zsi̇z Kredi̇ Desteği̇ Ve Proje Desteği̇

Fondan faydalanmak isteyen gençlere evlilik hayalleri ve projeleri için destek olacaklarını belirten Göktaş, gençlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve bu kredi desteğinin toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz 2 yıl süreyle devam edeceğini açıkladı. Bu destekle gençlerin kendi projelerini hayata geçirebileceklerini ifade etti.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru Şartlari

Bakan Göktaş, başvuru şartlarına ilişkin detayları da paylaştı. Gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmaları gerektiğini vurgulayan Göktaş, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması şartının da olduğunu söyledi. Ayrıca, başvuruda bulunmak isteyen çiftlerin resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmaları gerektiğini belirtti.

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Eği̇ti̇m Ve Danişmanlik Hi̇zmetleri̇

Göktaş, fondan yararlanacak gençlerin Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, fonla elde edilen gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapacaklarını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu, gençlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmelerine ve kendi projelerini hayata geçirmelerine destek olmayı amaçlayan kapsamlı bir program olarak Türkiye genelinde gençlerin beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Başvuru tarihinden itibaren bu destek programından yararlanmak isteyen genç çiftler, başvuru şartlarını dikkatlice inceleyerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Muhabir: MEHMET FENER