Türkiye’deki fıstık üretimin merkezi konumunda bulunan Gaziantep’te fıstık fiyatları cep yakıyor.

Gaziantep’te başta baklava olmak üzere birçok tatlı ürünlerinde kullanılan fıstık fiyatları cep yakarken, kuruyemiş olarak tüketilen fıstıkların da artık evlere girilmesi hayal oldu.

Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar tescilli Antep fıstığı fiyatları karşısında şok oluyor. Detaylar haberimizde…

FISTIK FİYATLARI ADETA CEP YAKIYOR

Sanayisi ve ticaretiyle, güçlü KOBİ’leriyle, tarımsal üretim kapasitesiyle ve yıllık 10 milyar dolar ihracat ile Türkiye ihracatına olan katkısıyla ülke ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisi olan Gaziantep, gastronomisiyse de dünya mutfaklarıyla yarışıyor. Gaziantep’in yöresel ve tescilli ürünlerinden birçoğunda kullanılan coğrafi işaret tescili alan Antep fıstığı fiyatları ise cep yakıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığı dünyanın en değerli besinleri arasında bulunuyor. Hem lezzetli olması hem de insan vücuduna oldukça fazla faydasının bulunması sebebiyle sıklıkla tercih edilen Antep fıstığına ulaşılmak artık hayal oldu.

GASTRONOMİ KENTİ GAZİANTEP’TE FISTIĞIN TADINI UNUTTULAR

Gaziantep denilince akla hemen fıstık ve baklava gelir nacak Gastronomi kenti Gaziantep’te yaşayan milyonlarca vatandaş, coğrafi işaret tescili alan Antep fıstığının tadını unutmuş durumda.

Gaziantepliler, Antep Fıstığının Tadını Unuttu (4)

TESCİLLİ ANTEP FISTIĞI KIRMIZI ETLE YARIŞIYOR

Gastronomi kenti Gaziantep’in adete kırmızı et ile yarışan Antep fıstığı bir kilosu 600 TL, Baklava kullanılan Antep fıstığı içi ise tam bin TL. Fıstık diyarı Gaziantep’te en ucuz fıstığın kilosu ise 350 TL.

En pahalı kuruyemiş olarak dikkat çeken Antep fıstığı ortalama fiyatları 420 ila 600 lira arasında değişiyor.

Gaziantepliler, Antep Fıstığının Tadını Unuttu (1)

SADECE İŞLETMELER ALIYOR

Bu yüksek fiyatlara yaşadığı şehrin tescilli ürünü alamayan Gaziantepliler, Antep fıstığının tadını unutmuş durumda.

Fıstık satışlarının geçen yıllara göre oldukça düştüğünü belirten esnaf, vatandaşların hiç alamadığı fıstığı daha çok işletmelerin aldığını belirttiler.

Muhabir: Bahri Uçar