Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre pazartesi günü 12.00 ile salı günü saat 23.00'e kadar karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği belirtildi. Tahminlere göre kar yağışının 1-3 cm arasında olması bekleniyor. Bu durumun, özellikle ulaşımda aksamalara neden olabileceği vurgulanarak vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Ulaşımda Oluşabilecek Risklere Karşı Tedbir Önerileri

Valilik açıklamasında, kar yağışının neden olabileceği potansiyel risklere karşı alınabilecek tedbirler de paylaşıldı. Vatandaşlardan özellikle şu önlemlere dikkat etmeleri istendi:

Ulaşımda aksamalar olabileceği göz önüne alınarak, mümkünse toplu taşıma araçları tercih edilmeli ve araç kullanacaklar dikkatli olmalı.

Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda yürüyüşlerde dikkatli olunmalı, kayarak düşmelerin önüne geçilmeli.

Özellikle şehir dışına çıkacak vatandaşlar, hava durumu raporlarını takip ederek gerekirse seyahat planlarını ertelemeli.

Evinde kalacak olan vatandaşlar, ısınma ihtiyaçları için güvenli yöntemleri tercih etmeli ve soba kullanacaklarsa gerekli önlemleri almalı.

Gaziantep Valiliği, bu önlemlere uymaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak, olası olumsuz hava koşullarına karşı herkesin hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi