Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte sabah saatlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi. Cuma günü saat 03.00'te başlayacak olan karla karışık yağışın, saat 10.00'da sona ermesi bekleniyor. Tahminlere göre, kar yağışının kalınlığı 7 santimetre olacak ve hava sıcaklığı -2 dereceye kadar düşecek.

Pazartesi günü de kar yağışı bekleniyor. 29 Ocak Pazartesi günü etkili olması tahmin edilen kar yağışında, kar kalınlığının 3 santimetre olacağı bildirildi. Ancak, bu karın kısa sürede erimesi bekleniyor.

Kar Uyarısı

Ulaşımda olası aksamalara karşı da uyarıda bulunulan açıklamada, vatandaşların gerekli tedbirleri almaları istendi. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan özel bir açıklamada ise, "Vatandaşlarımızın dikkatine! Oluşması muhtemel risklere, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmalarını önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

Bu doğrultuda, Gaziantep'te yaşayan vatandaşların kar yağışı öncesinde gerekli hazırlıkları yapmaları ve dışarı çıkarken dikkatli olmaları önemle vurgulandı. Halkın güvenliği için alınan bu önlemler, olası olumsuzlukların minimize edilmesi adına önem taşıyor.

Muhabir: MEHMET FENER