GAZİANTEPSPOR TARİHİ

Gaziantep’in adını taşıyan Gaziantepspor 1969 yılının ilk günlerinde kuruldu.

Kentin önde gelen kişileri, dönemin belediye başkanı Abdulkadir Batur başkanlığında bir toplantı yaparak, Gaziantepspor’un kuruluşunun ilk tohumlarını attılar. Daha sonra devam eden toplantılar sonucunda 58 kişinin kuruculuğu ile Gaziantepspor Kulübü 1969 yılında kuruldu.

Gaziantepspor’un renkleri için yapılan görüşmeler neticesinde, Türk Kurtuluş Savaşı sırasındaki Gaziantep Savunması’nda can pahasına kenti düşmana teslim etmeyen 6.317 şehidin anısına matem rengi olan siyah ve şehitlerin kanını simgeleyen kırmızı benimsenerek, renklerin kırmızı-siyah olması münasip görülmüştür. Gaziantepspor’un ilk kulüp başkanlığına kurucu üyelerden Beşir Bayram getirildi. Gaziantepspor ilk kurulduğu yıl hazırlık maçları ile sezonu tamamladı.

Kulüp, 1970 yılında çıkartılan ve il takımlarının direkt 3. Lig’e alınmasını öngören kararname ile 1970-71 sezonunda Türkiye liglerindeki ilk mücadelesine başladı.

GAZİANTEPSPOR FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMIŞTI

1990-2017 sezonuna kadar Süper Lig’de 31 yıl mücadele eden kulüp, 2016-17 Süper Lig’e veda etti. 2017-18 1. Lig sezonunda hiç tutunamayan ve son sırada yer alan kulüp, faaliyetlerine son verme kararı aldı ve TFF 2. Lig’e düştü. 2018-19 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Gaziantepspor aldığı -36 puan cezanın ardından 2019 yılının Ocak ayında ligden çekildiğini açıkladı. 2019-20 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadeleye tekrar başlayacaklarını açıkladılar.2019’da FIFA, kırmızı-siyahlılara 21 puan silme cezası verdi. 2019-20 sezonunda kulüp, Amatör Lig’de -15 puanla çekilerek ligi son sırada bitirdi ve faaliyetleri sonlandırıldı.

GAZİANTEPSPOR SAHALARA GERİ DÖNÜYOR

Gaziantepspor, yeni bir yapılanma ile 2024 – 2025 Sezonunda Amatör liglerde tekrar faaliyete başlayarak yeşil sahalara geri dönecek. Gaziantepspor Kulüp Başkanı Mutlu Özpineci önderliğinde Gaziantepspor’un yeniden futbol sahalarına dönmesi için girişimler başladı.

Kulüpten konuya dair yapılan açıklama şu şekilde:

“Herkesin özlediği şehrimizin takımı Şahinler geri dönüyor.

1969 yılından bu yana Gaziantep şehrinin adını taşıyan ve şehrimizin markası olan Gaziantepsporumuz 2020 yılında faaliyetlerine verdiği arayı 2024 Nisan ayında, kuruluşunun 55. Yıl dönümü kutlanırken, Mutlu Özpineci önderliğinde kurulan yeni yönetim ve alınan karar doğrultusunda tekrardan yeşil sahalara, eski başarılı günlerine döneceklerini, düzenledikleri basın toplantısı ile duyurmuştur.

“www.gaziantepspor.com.tr” yeni resmi web sitemizdir.

Gelişmeleri sizlere buradan aktarmaya devam edeceğiz. Yeni sezon çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor.

Camiamıza ve tüm futbolseverlere duyurulur.”

Muhabir: MEHMET FENER