Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde Temmuz-Eylül 2023 tarihleri arasında meydana gelen orman yangınları, 101 hektarlık bir alanın zarar görmesine sebep oldu. Ancak, Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen hızlı ve kararlı çalışmalarla bu zararın telafisi için büyük bir adım atılıyor.

YANAN ALANLAR YENİDEN HAYATA GEÇİRİLİYOR

Gaziantep Orman İşletme Müdürü Veli Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangınlar sonucunda zarar gören bölgelerin yeniden eski haline döndürülmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Yanan alanların hızla temizlenerek fidan dikimine hazır hale getirildiğini ifade eden Topçu, şunları dile getirdi:

"Dikim çalışmalarımız devam ediyor, alanlarda bölge köylerimizdeki vatandaşlarımız çalışıyor. Kartal mevkisinde 98 hektarlık bir ormanımız zarar gördü. Yanan yerleri hızlı şekilde ağaçlandırarak eski haline getireceğiz. Yangınlarda yaklaşık 15 bin ağacımız yandı. Bu yanan ağaçlar tamamen küle dönüşmedi. Ağaçların dalları ve yaprakları yandı, kalan kısımları da biz keserek endüstriyel alanda kullanarak ekonomiye katkı sağlıyoruz. Bu alana aynı zamanda 12 milyon tohum ekiyoruz."

YEŞİL GAZİANTEP İÇİN 150 BİN YENİ FİDAN

Topçu, yapılan çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak şunları ekledi: "Orman kanunları gereği hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Yanan ağaçların yerine 150 bin civarında yeni fidan dikmeyi planlıyoruz. Böylelikle, her bir ağacın yerine 10 yeni fidan dikerek Gaziantep'in yeşil dokusunu yeniden inşa edeceğiz. Amacımız, yaşanan bu doğal felaketin ardından doğayı eski güzelliğiyle buluşturmak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmaktır."

Kaynak: AA