Trafikte yapılan yeni düzenlemeye göre trafik cezalarına güncelleme geldi. Birçok cezaya yapılan büyük zamların ardından ise trafik şube ekiplerinin Gaziantep’teki denetimleri artırıldı. Sık sık denetim yaparak kurallara uymayan sürücülere ceza kesen trafik ekipleri kentin farklı noktalarında denetimlerine devam ediyor.
APP PLAKAYA 140 BİN TL CEZA
Düzenleme ile yeni Trafik Ceza Kanunu'na göre araçlarında standartlara aykırı (APP) plaka kullanan sürücülere ilk seferde 140 bin para cezası verilecek ve sürücü belgelerine ise 30 günlüğüne el konulacak. İhlalin aynı yıl içinde ikinci tekrarında ise ceza miktarı 280 bin liraya yükselecek ve sürücülerin ehliyetine 60 günlüğüne el konulacak.
GAZİANTEP’TE APP PLAKA YOĞUNLUĞU
Açıklanan cezaların ardından Gaziantep’te de APP plaka kullanan birçok sürücü Gaziantep Şoförler Odası’nın önünde yeni plakasını almak adına uzun kuyruklar oluşturdu. Görüntülerde Birçok vatandaşın plakasını düzeltmek için sıra beklediği görüntülendi.





