Arıkan’ın açıklaması şu şekilde:
“Estetik ve teknik açıdan başarılı bir aydınlatma, bir şehri hak ettiği değere ulaştırır ve kent kimliğinin tanıtımında önemli bir rol oynar. Peki, bu nasıl başarılabilir?
Her şehrin kendine özgü tarihi dokusu, eğlence mekanları, parkları, yoğun trafiğe sahip caddeleri, tali sokakları, dikey yapılı ve yatay yapılı bölgeleri, köprüleri, yerel çarşıları, sahil, nehir veya göl kıyıları gibi farklı alanları vardır. Bu alanların bitki örtüsü, yapılaşma yoğunluğu gibi faktörler göz önünde bulundurularak, özel aydınlatma projeleri geliştirilmelidir.
Bu bakış açısı ile Gaziantep'in aydınlatmasına baktığımızda, bazı ana yollar, şehir içi tünelleri ve parkların yeterince aydınlatılmadığını, bazı yerlerde gereğinden fazla, bazı yerlerde ise yetersiz aydınlatma olduğunu görüyoruz. Özellikle şehir giriş yollarında, mevsimsel değişikliklere bağlı olarak görüş mesafelerinin değişmesi nedeniyle aydınlatma sorunları yaşanmaktadır.
Şehrimizde daha iyi bir aydınlatma için, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Mimarlar Odası’nın katkıları ile bir aydınlatma çalıştayı düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çalıştayda, şehrin özel yerlerinin doğru aydınlatılmasıyla hem can ve mal güvenliği sağlanacak, hem de şehrin görsel kimliği güçlendirilecektir. Çalıştay sonuçlarının ilgili kurumlarla paylaşılması ve uygulamaya geçirilmesi, şehrin aydınlatma sorunlarının çözümünde önemli bir adım olacaktır.”