Katılımcılar, açık havada çeşitli ikramlar eşliğinde bilimsel sohbetlere katıldı.
Etkinliğin ilk konusu, günümüzün önemli teknolojik dönüşümlerinden biri olan “Yaşamda ve Üretimde Yapay Zekâ ile İkiz Dönüşüm” olarak belirlendi. Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Eren Özceylan ve Doç. Dr. Süleyman Mete’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, yapay zekânın günlük yaşam ve üretim süreçlerindeki yeri ile dijital ve yeşil dönüşüm kavramlarının önemi ele alındı.
Akademisyenler, bu alandaki akademik çalışmalarından örnekler paylaşarak yapay zekânın gelecekteki etkileri ve potansiyel fırsatları hakkında bilgi verdi.
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, bilim kafe etkinliklerinin amacına vurgu yaparak, şunları söyledi: “Bilim kafe etkinlikleri, bilimi yalnızca üniversite sınırları içinde değil, herkesin ulaşabileceği alanlara taşımayı amaçlıyor. Vapurda, trende, otobüste; kısacası günlük hayatın her anında bilimle buluşmak mümkün olmalı. Gaziantep’te bu etkinliğin düzenlenmesi, bilim ve kültürün buluşma noktası yaratıyor. Bilim, halkın erişebileceği ve keşfedebileceği bir dünyanın kapılarını aralamalıdır. Bu nedenle, üniversiteler dışında da bilimin konuşulmasını sağlamak ve farklı disiplinlerden akademisyenlerimizin bu etkinliklere katkı sunmasını hedefliyoruz.”