Bilim ve sinema meraklılarını bir araya getiren etkinlik, üç gün boyunca uzay temalı dizi, kurmaca ve belgesel filmle birlikte panel, söyleşi ve film okumalarını içeren zengin bir program sundu.

Etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bilim Filmleri Günleri’nin düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Bilim Şehri Gaziantep’ sloganıyla etkinliğin şehre değer kattığını söyledi.

Konuşmalardan sonra İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceylan Kandemir moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Bilim Filmlerinde Görüntü Dili ve Yeni İzleyici’ konulu panelde, İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Begüm Aylin Önder, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz ve İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş sunumlar gerçekleştirdi.

Festivalde, Aziz Sancar’ın Nobel’e Uzanan Başarı Hikâyesi belgeselinin yanı sıra Uzayın Bilinmeyenleri, Bilim ve Dünya, Bandırma Füze Kulübü gibi belgesel yapımları, Yıldızlar Arası, Yerçekimi ve Marslı gibi Hollywood yapımları gösterildi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar’ın moderatörlüğünde film okumaları gerçekleştirilen etkinlik, izleyicilere film deneyimlerini derinlemesine anlama ve tartışma fırsatı sundu.

Bilim ile sanatın birleştiği bu platformların daha da genişleyeceğini belirten GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, etkinlikte yer alan öğretim elemanlarına çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: Mehmet FENER