ZAMLI FİYATLAR GAZİANTEP'TE DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

1

ESK'dan edinilen bilgilere göre, yüzde 25’lik zam kararı bugünden itibaren geçerli olacak. Kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı ise 259 liradan satışa sunulacak. Bu zam kararı, özellikle dar gelirli vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu. Bu zam oranı, Gaziantep'te de et ürünlerinin fiyatlarında önemli bir artışı beraberinde getirecek.

ET ZAMLARI İLE İLGİLİ TÜİK VERİLERİ

2

Araç Sahiplerinin Dikkatine! Trafik Sigortasında Yeni Dönem! Araç Sahiplerinin Dikkatine! Trafik Sigortasında Yeni Dönem!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mart ayında et fiyatlarına yapılan zamlar dikkat çekiyor. Orta öğretimde yüzde 21,30'luk artışla en yüksek zam oranı görülürken, kuzu eti yüzde 18,58'lik artışla ikinci sırada yer aldı. Dana eti ve kümes hayvanları eti ise sırasıyla yüzde 14,65 ve yüzde 12,19'luk artışlarla fiyatlarını yükseltti.

TÜRKİYE'NİN BESLENME DURUMU

3

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan verilere göre, Türkiye sağlıklı beslenme konusunda Avrupa'da son sıralarda yer alıyor. AB ülkelerinde iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı yüzde 8,3 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 41,5'e kadar yükseliyor. Bu durum, Türkiye'deki beslenme ekonomisinin zorluğunu ortaya koyuyor.

Muhabir: MEHMET FENER