Gaziantep’te yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok esnaf, esnaf sahresi için tarih almaya başladı. Gaziantep’te uzun yıllardır süre gelen bir gelenek olan esnaf sahresi adeta bir yıllık izin gibi bir sektöre dair esnafların toplanarak birkaç gün tatile çıkması anlamına geliyor.

Gaziantep’te yaz aylarının gelmesi ile birlikte, esnaflar esnaf sahresi için gün alıyor. Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde de ekmek fırınları 18-19 ve 20 Temmuz 2025 tarihlerinde kapalı olacak. Bir araya gelecek ekmek fırıncıları esnaf sahresi için şehir dışına tatile gidecek.

Gaziantep Nizip Fırıncılar Odası Başkanı Abdullah Yılmaz, fırıncı esnafının yılın yorgunluğunu atmak için 18-19 ve 20 Temmuz 2025 tarihlerinde esnaf sahresi sebebiyle kapalı olacağını bildirdi. Yılmaz, “Esnaf sahresi nedeniyle 18-19-20 Temmuz 2025 tarihlerinde fırınlarımız kapalı olacaktır” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener