Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde icra edilen TAG Otoyolu üzerindeki yol kontrol faaliyetinde Otoyol Jandarma timleri tarafından şüphe üzerine durdurulan 3 ayrı araç içerisinde (11) düzensiz göçmen ve organizatör olduğu tespit edilen 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan göçmen kaçakçısı organizatörü B.F. ve M.A.Y. isimli şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.K. isimli şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan araçlara ise el konuldu.

Konuya dair şu açıklama yapıldı:

“Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde icra edilen TAG Otoyolu üzerindeki yol kontrol faaliyetinde Otoyol Jandarma timleri tarafından şüphe üzerine durdurulan 3 ayrı araç içerisinde (11) düzensiz göçmen ve organizatör olduğu tespit edilen 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan göçmen kaçakçısı organizatörü B.F. ve M.A.Y. isimli şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. E.K. isimli şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Göçmen kaçakçılığında kullanılan araçlara ise el konulmuştur.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığının önlenmesi için suç ve suç örgütlerine yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilmektedir.”

Kaynak: Mehmet Fener