Gaziantep'te Hayırsever Kaplan Ailesi, Oğuzeli'ne değer katan projeler için protokol imzaladı. Hayırsever Kaplan Ailesi tarafından Oğuzeli’ne cami, Kur'an kursu ve sağlık merkezi yapılacak.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine cami, Kur'an kursu ve sağlık merkezi kazandırmak adına önemli bir adım atıldı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Büyükşahinbey Mahallesi, Hayırsever Kaplan Ailesi'nin destekleriyle yeni bir döneme hazırlanıyor.

Oğuzeli'ne Cami, Kur'an Kursu Ve Sağlık Merkezi İnşa Edilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Hayırsever Kaplan Ailesi arasında gerçekleşen iş birliği protokolü, 6 Şubat depremlerinden sonra konaklama açısından yoğun ilgi gören Oğuzeli Büyükşahinbey Mahallesi'nde hayata geçirilecek projeleri içeriyor. Bu kapsamda, yeni bir cami, 4-6 yaş Kur'an kursu ve 7/24 ambulanslı hizmet verecek modern bir sağlık merkezi inşa edilecek.

Protokol imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar Koyun, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, YİKOB Başkanı Muhammet Önder, Oğuzeli İlçe Müftüsü Nihat Koç ve Hayırsever Kaplan Ailesi mensupları katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, "Kaplan Ailesinin şehirde yaptıkları hayır işleri için teşekkür ediyorum. Gaziantep, hayır, dua ve merhamet şehri olma özelliğini taşıyor. Bu projeler, bölgenin temel ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte. Cami içerisinde yer alacak Kur'an kursu da çok önemli; çünkü eğitim, bizim önceliğimizdir" dedi.

Gaziantep Modeli'ni Simgeliyor

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise yaptığı açıklamada, "Bugün, Gaziantep'i simgeliyen bir tabloyu bir arada görüyoruz. Cami, Kur'an kursu ve sağlık merkezi bir arada, Gaziantep Modeli'ni simgeliyor. Bu iş birliği, bölge için çok anlamlı" ifadelerini kullandı.

Kaplan Ailesi'nden Önemli Destek 

Hayırsever Kaplan Ailesi adına Selahattin Kaplan ise yaptığı konuşmada, "Bugünkü protokolde belirlenen yapıları, yakın zamanda vefat eden kardeşimizin adını yaşatmak için yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç'a teşekkür ediyorum. Her ikisi de görevlerini layıkıyla yapıyor. Kardeşimizin adının yaşaması adına bu işe girdik" şeklinde konuştu.

Editör: Bahri Uçar