Gaziantepliler bu yıl da soğuk ve yağışlı havaya rağmen ‘Hıdırellez Bayramı’nı kutladı. Gaziantep’te kağıtlarda yazılan ‘Hıdrellez’ dilekleri ise şaşırtmadı.

Gaziantep’te Kavaklık Park’ta buluşan vatandaşlar baharın habercisi olan ‘Hıdırellez Bayramı’nı kutladı.    

GAZİANTEP’TE VATANDAŞLAR ‘HIDIRELLEZ BAYRAMI’NI KUTLADI

Baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez Kültür Bayramı Gaziantep’te bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Gaziantepli vatandaşlar her yıl kutlanan Hıdrellez coşkusunu yıllardır olduğu gibi bir kez daha renkli görüntülerle yaşadı.

Gaziantep’te baharın habercisi olan Hıdırellez nedeniyle dileklerini ve isteklerini yazdıkları kağıtları Alleben deresinde suyla buluşturmak isteyenler, Kavaklık Park’ta yoğunluk oluşturdu.

Gaziantep'te, baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez Kültür Bayramı dolayısıyla vatandaşlar her yıl kent merkezindeki Kavaklık mesire alanına gelerek, piknik yapıp Hıdırellez'i kutlar ve dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresine atardı.

Gaziantep’te her yıl binlerce kişinin dileklerini yazarak, kağıtları Alleben Deresi'ne attıkları Hıdırellez Kültür Bayramı kutlaması bu yıl soğuk ve yağışlı havaya rağmen kutlandı.

VATANDAŞLAR DİLEKLERİNİ YAZDIKLARI KAĞITLARI ALLEBEN DERESİNE ATTI

Kavaklık Park’ta yoğunluk oluşturan vatandaşlar, dileklerini ve isteklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresine atarak suyla buluşturdu.  

Geleneklerinden vazgeçmeyen vatandaşlar soğuk ve yağışlı havaya rağmen geldikleri mesire alanı kenarından Alleben Deresi'ne dileklerinin yazılı olduğu kağıtları attı.

Gaziantep’te Geleneklerinden vazgeçmeyen vatandaşlar soğuk ve yağışlı havaya rağmen geldikleri mesire alanı kenarından Alleben Deresi'ne dileklerinin yazılı olduğu kağıtları attı.

GAZİANTEP’TE ‘HIDRELLEZ’ DİLEKLERİ: EVLİLİK, BORÇ, EV, ARABA

Gaziantep’te etkili olan yağışların etkisiyle Alleben deresinin kıyısına taşınan kağıtlarda yazılan ‘Hıdrellez’ dilekleri şaşırtmadı. Gaziantepli vatandaşlar tarafından suya atılan ‘Hıdrellez’ dileklerinde en çok “evlilik”, “borçlardan kurtulma”, “sevgiliye kavuşma” ile “ev ile araba” dilekleri yazıldığı görüldü.

HIDIRELLEZ BAYRAMI NEDİR?

Hıdrellez günü Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da biliniyor. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Hıdırellez Bayramı 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanıyor.

Hıdırellez, Anadolu, Balkanlar ve Orta Asya'da yaygın olarak kutlanan, baharın gelişini ilan eden bir bayramdır. Bu özel gün, zor durumda olanlara yardım eden efsanevi figür Hızır'ın (Ruz-ı Hızır) dünyaya geldiği gün olarak kabul edilir.

Ayrıca Hıdırellez, Hızır ve İlyas peygamberlerin adlarının birleşiminden oluşmuştur. Halk inancına göre bu iki peygamber, her yıl baharın gelişiyle birlikte dünyaya gelir ve insanların dileklerini yerine getirir.

Muhabir: Bahri Uçar