Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, ilahiyat fakültelerinin önemine vurgu yaparak, dinî bilginin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Demir, sahih dini anlayışın önemine değinerek, topluma doğru bilgi aktarımının şiddet eğilimlerini azaltabileceğini vurguladı.

DİN ÖĞRETİMİNİN İMAJ VE ALGI YÖNETİMİ

Gaziantep'te İlahiyat Eğitiminde Sorunlar Ve Fırsatlar Paneli (1)

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'in ardından söz alan panellerden biri, din öğretiminin imaj ve algı yönetimi konusunu ele aldı. Prof. Dr. Demir, dinî söylemin toplumsal etkisinin arttırılması için yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, ilahiyat eğitiminde toplumla bağlantının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATI: GENÇLER

Panelde "Türkiye Yüzyılında Din Öğretimi" başlıklı bir sunum yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençlerin yetiştirildiği önemli eğitim kurumlarına vurgu yaptı. İşleyen, din öğretiminin ülkenin bilimsel, teknolojik ve kültürel alanlardaki gelişimine katkı sağladığını belirterek, gençlerin dini donanımlı ve topluma hizmet odaklı bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞİMİ İÇİN VASIFLAR

Gaziantep'te İlahiyat Eğitiminde Sorunlar Ve Fırsatlar Paneli (3)

Talim Terbiye Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat öğrencilerinin sahip olması gereken vasıflara değindi. Gül, çağını tanıyan, çağın ötesinde bir donanıma sahip olmalarının önemine vurgu yaparak, ilahiyatçıların medeniyetin önemli eserlerini ve çağın bilim insanlarını tanımaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA