Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1-22 Şubat 2024 tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik "çember" operasyonlarını gerçekleştirdi. Bu operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ve JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) destekli olarak icra edildi.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYONLAR

 Narkotik, hırsızlık, dolandırıcılık, yaralama, yağma, ruhsatsız silah taşıma, tehdit, silah kaçakçılığı, vergi usul kanuna muhalefet, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, adam öldürme, mala zarar verme ve nafaka hükümlerine uymama gibi çeşitli suçlardan aranan 206 şahıs operasyonlarla yakalandı.

Yakalanan şahısların tamamı, tamamlanan yasal işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi ve hepsi tutuklama kararıyla cezalandırıldı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, operasyonların sürdüğünü ve kaçak durumda olan şahısların her an adaletin önüne çıkarılacağını belirtti. Ayrıca, vatandaşlardan herhangi bir şüpheli durumda derhal jandarmaya bildirim yapmaları istendi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın kararlı mücadelesi ve etkili operasyonları, suçla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şehrin huzur ve güvenliğinin sağlanması adına jandarma ekiplerinin çalışmaları takdirle karşılanıyor.

Kaynak: İHA