Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, kaçak maden arama ve çıkarma olaylarının önlenmesine yönelik adli makamların koordinesinde çalışmalar devam ediyor. Nurdağı ilçesinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında kaçak maden ocağı açtığı ve bu ocakta Krom madeni çıkartarak kaçak kazı yaptığı tespit edilen H.B. ve İ.E.M. isimli şüpheli şahıslar suçta kullandığı kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Suçta kullanılan; 3 adet vinç, 3 adet Hilti, 1 adet Jeneratör, 1 adet Su dalgıç pompası, 1 adet Görüntü İzleme Cihazı, 50 mt seyyar aydınlatma kablosu, 2 adet el yapımı Patlayıcı madde ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliği, asayişin temini için kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilecektir” denildi.





