Gaziantep’te araçların yanlış noktalara park edilmesi sorunu yıllardır devam ederken çözün yolları da yetersiz aklıyor. Hem park alanlarının yetersizliği hem de vatandaşların duyarsızlığı beraberinde birçok sorunu da getiriyor.
Gaziantep’te kaldırımlarda engelli bireylerin yürümesi için oluşturulan noktalar başta olmak üzere, park yasağının bulunduğu bölgelere park edilmiş halde bırakılan araçlar trafiği alt üst ediyor. Şehrin birçok noktasına ve özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde yolun iki tarafına park edilince araçlar doğru düzgün hareket edemiyor. Sıkışıklık olunca da hem araçlar ilerleyemiyor hem de sürücüler uzun bir süre korna çalarak etrafa rahatsızlık veriyor.


Gaziantep'in özellikle işlek caddelerinde uygulanan kural ihlalleri, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle kaldırımlara park edilen araçlar başta engelli bireylerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın yay yolunu gasp ediyor. Sürücülerin araçlarını kaldırıma park etmeleri sonucunda beraberinde ciddi sorunlar getiriyor.
Gaziantep’te ara sokaklarda ve şehrin birçok yol güzergahında araçların yanlış park edilmesi hem trafiğin işleyişine engel oluyor hem de engelli bireylerin yolunu işgal ediyor. Kent genelinde kaldırımlara varana dek yapılan araç parklarına karşı uygulanan cezai işlemlere rağmen sürücüler kaldırımları ihlal etmekten geri durmuyor.


OTOPARK YANINDA AMA KALDIRIMA PARK EDİYORLAR 
Kaldırıma park eden araçtan dolayı mağdur olan M.E, "Bu kul hakkı değil de ne? Buradan çocuklar geçiyor. İnsanlar böyle işlek bir caddede yolu kullanmak zorunda kalıyor. Yakınlarda oturuyorum ve buradan ne zaman geçersem hep böyle. Özellikle akşam saatleri kaldırım boylu boyunca kapalı oluyor.  3 metre ötede otopark var. 25 lira için değer mi?" dedi.  


BU KADAR OLMAZ!
Bebek arabası ile kaldırımı kullanmak isteyen E.D ise, "Nereden geçeceğiz hiç düşünen yok. Yola indiğimde araba çarpsa kim verecek hesabını. Arabaları var diye her şey kendilerinin sanıyorlar. Bu kadar olmaz." dedi.

MEHMET FENER

Editör: Aylin Cıkcık