Gaziantep’te maddi olarak zorluk çeken vatandaşlara Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyeleri tarafından erzak yardımı yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) iş birliğiyle, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak ve yardım etmek için bir yardım programı düzenleniyor.

RAMAZAN KOLİSİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gaziantep’te Ramazanda Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan ve temel gıda ürünlerini içeren yardım kolileri için başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Dar gelirli veya geliri olmayan vatandaşlar, "e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama" bölümünden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Vatandaşlar aynı zamanda Büyükşehir belediyelerinin resmi internet siteleri aracılığıyla da doğrudan başvuru yapabilirler. Küçük şehirlerde ise, ikametgâh belgesi ve kimlik bilgileri ile belediyelere şahsen müracaat edilebilmektedir. Başvurular incelendikten sonra, yardıma muhtaç olan ailelere temel gıda ürünlerini içeren ramazan kolileri teslim edilmektedir.

Muhabir: MEHMET FENER