Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak, durumu Büyükşehir Belediye Başkanı’na ileteceklerini söyledi.

Zam Talepleri Cevapsız Kaldı

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti veren minibüs ve otobüs şoförleri, zam taleplerinin cevapsız kalmasından dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak, “Cezaların artışı gayet yerinde, yazılım oranları da devam ediyor ancak bize zam yok.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Trafik Cezaları Can Sıkıyor

Gaziantep’te trafik cezalarının çok fazla olduğunu ve bunların altından kalkamadıklarını ifade eden Çolak, “Bazen 1 haftada bir araca 3 ceza geldiği bile oluyor. Günde 2 bin lira kazanmıyoruz ancak cezayı alıyoruz. Türkiye genelinde yediğimiz cezalar 81 ilin 80’ine bedel. Telefondan yenilse neyse ancak durağı az geçip durdun, durakta durmadın diye cezalar yazılıyor.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Minibüsçüler Ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak

Fatma Şahin İle Göreşeceğiz

Kentte yolcularla da sorun yaşadıklarını söyleyen Çolak, ‘’Duraklar geçildiği zaman çok ceza yiyoruz. Otobüs dolu olunca durduğumuzda da yolculardan tepki alıyoruz. Otobüsün içerisinde 3 tane kamera var ve kaçırdığı alan yok aynı zamanda ses kaydı alıyor. Adam ağzına geleni sayıyor, cevap verince ceza geliyor. Bir şoför günde en fazla 750 lira kazanıyor oda asgari ücrete eşit. Bu adama her ay 3 kez ceza gelirse hesabı belli. Kazandığına, emeğine değmiyor. Bu yüzden bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de görüşeceğiz.’’ dedi.

Muhabir: MEHMET FENER