Geçtiğimiz gün Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İddia sonrasında Pazar gecesi Kayseri'de başlayan şiddet olayları farklı kentlere sıçradı.

Kayseri'de Pazar gecesi kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak yabancı uyruklulara ait olduğu belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar vermiş, polis olaylara müdahale etmişti.

Gaziantep’te Suriyeliler Kepenk Kapattı! (4)

Olaylar farklı illere de yayılmış, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul’da gece boyu Suriyelilere ait bazı işyerleri hedef alınmıştı.

Suriye’nin Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde bulunan El Bab ve Azez’de de, Türk TIR'larına ve PTT binalarına yönelik saldırıları da sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.  

Gaziantep’te Suriyeliler Kepenk Kapattı! (3)

Yaşanan gerginlik sonrası Gaziantep, Hatay, Adana, Kayseri, Bursa ve Şanlıurfa’da göstericiler, Suriyelilere yönelik iş yerlerini hedef almıştı.

GAZİANTEP’TE SURİYELİLER KEPENK KAPATTI!

Yaşanan Suriyeli olayının ardından Gaziantep’te Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu İnönü Caddesi’nde Suriyeliler kepenk kapattı.

Gaziantep’te Suriyeliler Kepenk Kapattı! (6)

Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı ve dükkanlarının bulunduğu İnönü Caddesi’nde tüm dükkanların kapalı olmasının yanı sıra hiç kimsenin olmaması dikkat çekti.

Gaziantep’te Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu İnönü Caddesi, esnafın kepenk kapatmasıyla hayalet bir caddeye dönüştü.

Kaynak: BAHRİ UÇAR