İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep’in de aralarında olduğu 56 ilde gerçekleştirilen "Kafes-49" operasyonunda 147 şüpheliye yönelik adli işlemlerin yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tefeci, dolandırıcı ve mali suç örgütlerine yönelik 56 ilde gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarının sonuçlarını duyurdu. Operasyonlarda 147 şüpheli gözaltına alındı.

TEFECİ VE DOLANDIRICILARA “KAFES-49” DARBESİ

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinesinde, Gaziantep, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 56 ilde eş zamanlı olarak “Kafes-49” operasyonlarının yapıldığını bildirdi.

Yerlikaya, “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütleri ve çeteleri çökertip, tek tek kafesin içine koyacağız.” dedi.

ŞÜPHELİLERİN SUÇLARI

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik ile vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini aktardı.

Kaynak: AA