Gaziantep'te yerli ve yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği Ekşili Ufak Köfte, hem lezzetli hem de sağlıklı olmasıyla soğuk kış günlerinde çok tercih ediliyor.

Gaziantep’in Eşsiz Lezzeti: Ekşili Ufak Köfte

Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden biri olan ekşili ufak köfte, hem damaklara hem de sağlığa hitap ediyor. Soğuk kış günlerinde vücudu ısıtan ve iştah açan bu yemek, evlerde, lokantalarda ve restoranlarda sıkça tüketiliyor. Ekşili ufak köfte, Gaziantep’in gastronomi alanında tescilli 500 ana yemeğinden biri olma özelliği taşıyor.

Tarihi Çok Eskiye Dayanıyor

Ekşili ufak köfte yemeğinin tarihi çok eskilere uzanıyor. Gaziantep kültürünün bir parçası olan bu yemek, annelerin, teyzelerin ve halaların evde bir araya gelip ince ince yuvarladıkları bir hamur işi. İçinde nohut, ekşi sos ve baharatlar bulunan bu yemek, geçmişten günümüze kadar gelen bir lezzet mirası.

Gaziantep’in Eşsiz Lezzeti Ekşili Ufak Köfte-1

Ekşili ufak köfte yemeğinin tarihinin çok eskiye dayandığını anlatan Restoran çalışanı Ökkeş Öztürk, “Ekşili ufak köfte bizim için çok önemli bir yemektir. Büyüklerimiz bu lezzeti bize bıraktı, biz de gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Ekşili ufak köfte, Gaziantep’in 500 tescilli ana yemeğinden biridir. Bu yemeğin yapımı da çok özeldir. İnce bulgur ve etle yoğrulan hamur, tane tane yuvarlanır. Bu tanelerin hepsi aynı boyutta olmalıdır. Bu da bu yemeğin ustalık gerektiren bir yemek olduğunu gösterir” diye konuştu.

Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı

Ekşili ufak köfte yemeği, sadece Gaziantep halkının değil, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e gelen turistler, bu lezzeti tatmadan şehirden ayrılmıyor.  Ekşili ufak köfte yemeğine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Öztürk, “Yerli ve yabancı turistler bu yemeğe çok ilgi gösteriyor. Bu köfteleri nasıl yapıyorsunuz, hepsi nasıl aynı ölçüde diye soruyorlar. Biz de bu tarihimizden gelen yemeğimizi yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

Fiyatlar Uygun

Ekşili ufak köfte yemeğinin fiyatları da oldukça uygun. Bir porsiyon ekşili ufak köfte 150-170 TL arasında değişiyor. Günlük 40-50 porsiyon satış yaptıklarını belirten Öztürk, fiyatların 160-180 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Kaynak: İHA