Gaziantep'in Araban ilçesinde GAZDAŞ'ın doğalgaz çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntılara yönelik tepki gösterilmişti. Arabanlılar kışın çamurdan yazın ise tozdan dışarıya çıkmadıklarını iddia etmişlerdi. Konuya dair GAZDAŞ tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Vatandaşlardan GAZDAŞ'a sert tepki! “Kışın çamurdan yazın ise tozdan dışarıya çıkamıyoruz”
Vatandaşlardan GAZDAŞ'a sert tepki! “Kışın çamurdan yazın ise tozdan dışarıya çıkamıyoruz”
İçeriği Görüntüle

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Arabanlı vatandaşlar, mahalle aralarında yapılan kazı çalışmalarının ardından yolların Araban Belediyesi tarafından uzun süre onarılmamasına da tepki göstermişti. Öte yandan, arıza ve abonelik işlemlerinde yaşanan gecikmelerin de hizmet kalitesini düşürdüğünü belirten ilçe halkı, yetkili kurumların soruna daha hızlı ve etkin müdahale etmesini istemişti.

GAZDAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Vatandaşların tepkilerinin ardından GAZDAŞ Gaziantep tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Araban ilçesinde doğal gaz kesintileri yaşanmamaktadır. Farklı alt yapı şirketlerinin çalışmaları sırasında meydana gelen hat hasarları da hızlıca giderilmektedir. Son bir yılda ise herhangi bir hat hasarı yaşanmamıştır, doğal gaz arzı kesintiye uğramamıştır.” Denildi.

İşte GAZDAŞ tarafından yapılan o açıklama:

“PALMET Şirketler Grubu’nun Gaziantep ve Kilis Bölgesine doğal gaz arzı sağlayan şirketi GAZDAŞ Gaziantep ile ilgili 29 Nisan 2026 Çarşamba günü İHA kaynaklı yayınlanan “Vatandaşlardan GAZDAŞ’a tepki” haberine ilişkin kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Araban ilçesinde doğal gaz kesintileri yaşanmamaktadır. Farklı alt yapı şirketlerinin çalışmaları sırasında meydana gelen hat hasarları da hızlıca giderilmektedir. Son bir yılda ise herhangi bir hat hasarı yaşanmamıştır, doğal gaz arzı kesintiye uğramamıştır.

Doğal gaz kullanımın yaygınlaştırılması politikaları kapsamında alt yapı çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Hat inşaatı çalışmaları sırasında tüm mevzuat ve yönetmeliklere uygun hareket edilmektedir.”

Kaynak: Mehmet Fener