Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ömer Alper Köroğlu ve TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcıoğlu’nun katılımıyla imzalanan “Amatörler ve Aile Tribünü” Projesi Protokolü, gençleri spora teşvik etmeyi ve amatör spor kültürünü güçlendirmeyi amaçlıyor.


Whatsapp Image 2026 03 06 At 12.07.17 (1)

Ücretsiz faydalanacaklar

Protokol kapsamında, Gaziantep Futbol Kulübü’nün iç saha maçlarında amatör sporcular, aileleri, şehit ve gazi çocukları ile devlet korumasındaki çocuklar için tribünde ücretsiz bilet uygulaması hayata geçirilecek. Spor aracılığıyla toplumsal birlik ve dayanışmanın artırılması hedefleniyor.


“Şehirde Birlik ve Dayanışmayı Güçlendireceğiz”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, şehirde hemşehricilik bilincini güçlendirmek ve kentin ortak değerleri etrafında birlik oluşturmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti:

“Gaziantep Futbol Kulübü hem şehir hem de bölge için önemli bir temsil gücüne sahip. Bu protokolle amatör sporcular stadyum atmosferini yaşayacak; şehit aileleri, devlet korumasındaki çocuklar ve engelli bireyler aileleriyle tribünlerde yer alacak.”

Çeber, sporun tribün kültürüne katkısına dikkat çekerek, huzur ve coşkunun hâkim olduğu tribün ortamlarının hedeflendiğini vurguladı. Protokole katkı sunan kurum ve yöneticilere teşekkür eden Vali Çeber, uygulamanın Gaziantep için hayırlı olmasını diledi.


“Spor, Aileleri ve Çocukları Birleştiriyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halil Uğur, protokolün önemine değinerek şunları söyledi:

“Spor sadece rekabet değildir. Aynı zamanda aileler, çocuklar ve gençler için birleştirici bir güçtür. Bu projeyle aileler çocuklarıyla birlikte tribünlerde yer alacak ve sporun birleştirici gücü bir kez daha ortaya çıkacak.”


Whatsapp Image 2026 03 06 At 12.07.17Koruma Altındaki Çocuklar ve Şehit/Gazi Aileleri Tribünde

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, protokolün kapsamını şöyle açıkladı:

“Koruma ve bakım altındaki çocuklar, şehit yakınları ve gazilerin çocukları ile sosyo-ekonomik destek hizmetlerinden faydalanan ailelerin çocukları, oluşturulan tribünde maçları rahatça izleyerek futbolculara destek olacak.”


Spor, Aileyle Birlikte Yaşam Kültürü Olacak

Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, sporun aileyle birlikte bir yaşam kültürü haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin: “Çocukların aileleriyle stat ve salonlarda yer alması, spor alışkanlığı kazanması açısından çok kıymetli.”

Yılmaz: “Kulübümüz ancak taraftarıyla ve şehriyle ayakta kalabilir. Bu tür projeler, Gaziantep’in ‘Futbol Şehri’ olma yolundaki hedeflerine büyük katkı sunacak.”


Geleceğin Taraftarları Yetişecek

TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcıoğlu, projenin amacını şöyle anlattı:

“Küçük yaşta Gaziantep FK’ ya taraftarlık duygusunu aşılamak ve bu duyguyu sürdürülebilir kılmak adına önemli bir proje. Geleceğin taraftarlarının yetişmesine de katkı sağlayacak.”


Amatör Sporlar ve Aile Tribünü Türkiye’ye Örnek Olacak

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ömer Alper Köroğlu, projeyi şöyle değerlendirdi:

“Amatör sporcuların aileleriyle birlikte tribünlerde yer almasını sağlamak ve koruma altındaki çocukları, şehit ve gazi çocuklarını sporun birleştirici atmosferiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu projenin Gaziantep’te spor kültürünü güçlendireceğine ve Türkiye’ye örnek olacağına inanıyoruz.”

Protokol atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi