Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, geçmişten bu yana sık sık yeşil Gaziantep sloganıyla birçok sunum gerçekleştirerek vatandaşlar için daha yaşanabilir bir kent ortaya koyacaklarını defalarca dile getirmişti. Bu projelerin başında ise Mekanik Biyolojik Arıtma Tesisi geliyor.

Gaziantep’te Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle inşa edilen yeni Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi’nin belediyenin atık yönetimine yeşil çözümler getirmesi ve belediyeye ek gelir sağlaması hedefleniyordu.

Gaziantep’e 5 Ekim tarihinde açılışı yapılan Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi (MBTF), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İlbank iş birliğinde Avrupa Birliği’nin (AB) mali desteği ile yapıldı. Yıllık 100 bin ton atık işleme kapasitesine sahip bu tesis Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birisi olan Gaziantep için son derece önemli bir konumda bulunuyor.

150 BİN HANENİN ELEKTRİĞİNİ KARŞILIYOR

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehri Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayalimiz dünyanın önde gelen Mekanik Biyolojik Arıtma tesislerinden birini Gaziantep’e yapmaktı, başardık!

Yılda 100 bin ton çöpü elektriğe dönüştürüyoruz. İkinci etap ile yılda 300 bin tona çıkacak.

Bu, 150 bin hane elektriğinin çöpten karşılanması demek!

Yaptığımız yatırımlarla büyük aşama kaydettik. Gaziantep’i yeşil şehir, yenilenebilir enerjide kendi kendine yeten bir şehir haline dönüştüreceğiz” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener