Türkiye’nin önde gelen sarımsak üreticilerinin başında yer alan Araban güne güzel bir haberle başladı. Araban Sarımsağı AB tarafından coğrafi işaret tescili aldı. İşte habere dair tüm detaylar…

Gaziantep’in Araban Ovası’ndaki verimli topraklarında yetişen Araban Sarımsağı AB tarafından tescillendi.

Yüksek aroması ve kokusuyla diğer sarımsaklardan farklı bir lezzete sahip olan Araban Sarımsağı AB tescili olan 21. lezzet ürünü oldu.

TCMB, Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenlemeyi Yürürlükten Kaldırdı TCMB, Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenlemeyi Yürürlükten Kaldırdı

GAZİANTEP'TEN SINIRLARI AŞAN İKİNCİ ÜRÜN

Bakan Yumaklı

Sosyal medya hesabı üzerinden Gaziantep’i yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, “Gaziantep'ten sınırları aşan ikinci ürünümüz “Araban Sarımsağı” oldu. AB’den coğrafi işaret tescili alan ‘Araban Sarımsağı’ ile tescilli ürün sayımız 21’e yükseldi. Paydaş kurumlarımız iş birliğinde coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ TESCİL ALAN ÜRÜNÜ 105 OLDU

Mehmet Karayılan

Tarım ve Orman Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan ise konuya dair yaptığı açıklamada, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun. AB’den coğrafi işaret tescili alan Türkiye’mizin ve Gaziantep’imizin 1.  ürünü “Gaziantep Baklavası” Gaziantep’imizin 2. Türkiye’mizin 21. ürünü “Araban Sarımsağı” ayrıca Türkiye’mizde Gazi şehrimizin Coğrafi işaretli tescil alan ürünü 105 oldu” ifadelerini kullandı.

Araban Sarımsağı

Editör: Mehmet FENER