31 Mart yerel seçimlerinden ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Yerel Seçim Toplantısının İlk Birleşimi bugün Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni dönemin ilk meclis toplantısında Gaziray için müjdeli haberi verdi…

Gaziray Için 500 Milyon Dolar Yatırım Müjdesi (2)

GAZİRAY GAZİANTEP HAVALİMANI’NA BAĞLANACAK

Şahin, 500 milyon dolar yatırım ile yeni dönemde GAZİRAY’ı havalimanı ve BÜSEM bağlantısının yapılacağını söyledi.

30 milyarlık değere sahip GAZİRAY Banliyö Hattı’nın 1 istasyon ve 7 kilometre uzatılarak ticaretin yeni kalbi olacak BÜSEM’e, 4 istasyon ve 15.3 kilometre uzatılarak Gaziantep Havalimanı’na bağlantısı yapılacak. Günlük ortalama 10 bin yolcuya OSB ile KÜSGET arasında hizmet veren GAZİRAY böylelikle daha fazla insanın faydalanacağı bir ulaşım aracı niteliği kazanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hizmete giren, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 16 duraklık 25 kilometrelik dev proje olan GAZİRAY Banliyö Hattı şehirde bariyer etkisi yaratmamak için 5.5 kilometrelik kısmı yer altından ilerliyor ve 2 hızlı tren hattı ve 2 banliyö hattı bulunuyor. 4 hatlı elektrikli ve sinyalli demiryolu hattı üzerinde sağlanacak ulaşım için kentte 16 istasyon oluşturuldu.

Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldırmayı amaçlayan proje güvenli ve hızlı şekilde toplu taşımayı sağlarken, sanayi bölgeleri arasındaki ulaşım hattını günün şartlarına uygun ve modern hale getirdi. GAZİRAY ile ulaşımda şehir merkezindeki trafik yükü azalırken yeşil enerjiyle de ulaşım sağlanmış oluyor.

İletişim Başkanlığından 'Oltalama' Yöntemiyle Dolandırıcılık Uyarısı İletişim Başkanlığından 'Oltalama' Yöntemiyle Dolandırıcılık Uyarısı

GAZİRAY projesi kapsamında ayrıca toplam uzunluğu 5,5 kilometre olan 2 adet aç-kapa tünelin yanı sıra 1 köprü, 12 alt ve üst geçitle 26 menfez de inşa edildi. GAZİRAY’da kullanılacak elektrikli tren setleriyse yerli ve milli olarak üretiliyor.

Muhabir: Bahri Uçar