Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu binlerce Filistinli hayatını kaybetti, yaralandı veya evsiz kaldı. İsrail, Gazze’ye uyguladığı abluka nedeniyle bölgede ilaç, gıda ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Gazze’deki hastaneler de İsrail’in hedefi haline geldi. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hastanelerin bombalandığını, yaralıların tedavi edilemediğini ve şehitlerin cesetlerinin sokak hayvanları tarafından yenmeye başladığını açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir El Berş, dünyaya seslenerek yardım istedi. El Berş, “Artık yardım etmeniz için bu sizi tatmin edecek mi bilmiyoruz ama saldırılar sebebiyle dışarıdan alamadığımız şehitlerin naaşlarını sokak hayvanları yemeye başladı” dedi.

El Berş, cumartesi sabahı İsrail tanklarından atılan iki roketin hastanenin yoğun bakım odalarından birine isabet ettiğini söyledi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da, Gazze’deki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığını, sadece El-Ehli Baptist Hastanesi’nin sınırlı bir şekilde çalıştığını belirtti.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail, Gazze’yi de işgal etmek istiyor. Gazze Şeridi, 2 milyon Filistinlinin yaşadığı, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden biri. Gazze halkı, 2007 yılından beri İsrail’in havadan, karadan ve denizden uyguladığı abluka altında yaşıyor.