Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl karne dağıtımı programında açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Tekin açıklamalarında, ‘'Aslında rahatsızlık duyulan oradaki ücretler. Onları da temsilcilerle oturup konuştuk, dün yine görüştük. Bu konuda fikir alışverişine devam edeceğiz, kendilerini uyarıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Yusuf Tekin’in, Özel okul ücretleriyle ilgili açıklamasının ardından gözler özel öğretim kurumlarına çevrildi.

Ekonomik Sıkıntılar Özel Okulları Derinden Etkiliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarını değerlendiren Gaziantep Özel Öğretim Kurumları Derneği (GÖKDER) Başkanı Bilal Yağdıran, ‘’ Ülke olarak yüksek enflasyona bağlı ekonomik sıkıntılar özel okulları da çok derinden etkiliyor. Günlük yaşamımızda harcamalarımız sırasında görüyoruz ki birçok şeyin fiyatı aydan aya ya da haftadan haftaya değişiyor.’’ dedi.

Yağdıran, ‘’Bizlerin özel okullar olarak ücretlerimizi aydan aya düzenlememiz mümkün değil çünkü yasa gereği bir sonraki okul ücretleri her yıl Mayıs ayına kadar TEFE-TÜFE ortalaması artı beş oranını geçmeyecek şekilde özel okul tarafından belirlenir ve ilân edilir. Sayın Bakanın açıklaması da bu minvalde olup okula yeni başlayan öğrenciler için ise ücretin özel okul tarafından belirlendiğini ve bu konuda da özel okul temsilcileriyle temas halinde olduğunu belirtmiştir.’’ dedi. 

Ekonomik Sıkıntılar Özel Okulları Derinden Etkiliyor

Öğretmeniz, Tüccar Değil!

İkinci dönemde zam iddialarına cevap veren Yağdıran, ‘’Böyle bir şey etik olarak yanlış olur çünkü biz velilerimizle bir yıllık sözleşme yapıyoruz ve her iki taraf için de bu sözleşme bir yıl boyunca bağlayıcıdır. Bizler Gaziantep Özel Öğretim Kurumları Derneğine üye özel okul kurucuları olarak hepimiz her şeyden önce öğretmeniz,  tüccar değiliz. Bizim kaygımız para değil, çocuklarımızın eğitimidir.” dedi.

Editör: Aylin Cıkcık