İstanbul Valiliği’nden Dev Sosyal Destek
İstanbul Valisi Davut Gül, “Gönülden Bir Öğün” projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, 100 bin öğrenciye sıcak yemek desteği sağlamayı hedeflediklerini duyurdu. Proje, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıtlı ailelerin çocuklarını kapsıyor.
Vali Gül, uygulamanın temel amacının öğrencilerin beslenme sorunlarını ortadan kaldırmak ve devamsızlığı azaltmak olduğunu vurguladı.
Gönülden Bir Öğün Projesi Nedir?
“Gönülden Bir Öğün” projesi; ekonomik zorluk yaşayan ailelerin çocuklarının okulda sıcak yemek yiyebilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrencilere özel bir kart verilecek ve bu karta her ay 2 bin TL yüklenecek.
Bu destek:
-
Nakit çekilemeyecek
-
Sadece okul kantinlerinde sıcak yemek alımında kullanılabilecek
-
Öğrenciyi rencide etmeyecek şekilde gizlilik esasına göre uygulanacak
Yemek Yardımı Kimlere Verilecek?
Yemek desteğinden yararlanacak öğrenciler şu kriterlere göre belirlenecek:
-
Ailesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı olanlar
-
Ekonomik durumu yetersiz olduğu tespit edilen öğrenciler
-
İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler
Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk etapta 20 bin öğrencinin yemek ihtiyacı doğrudan İstanbul Valiliği tarafından karşılanacak. Projenin ilerleyen aşamalarında sayı 100 bin öğrenciye çıkarılacak.
Başvuru Gerekiyor Mu?
“Gönülden Bir Öğün” projesi için bireysel başvuru şartı bulunmuyor. Öğrenciler;
-
Okul yönetimleri
-
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri
-
Sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla tespit ediliyor. Uygun görülen öğrencilerin kartları otomatik olarak tanımlanıyor.
Devamsızlığa Karşı Yeni Adım
Vali Davut Gül, ekonomik nedenlerle okula devam edemeyen çocukların sayısını azaltmayı hedeflediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu proje ile çocuklarımız yemek sıkıntısı yaşamadan eğitimlerine devam edebilecek. Devamsızlık İstanbul’un gündeminden çıksın istiyoruz.”
Hayırseverler de Destek Olabilecek
Proje kapsamında STK’ler ve hayırseverler de sisteme dahil olabilecek. İstanbul Valiliği’nin resmi internet sitesi üzerinden:
-
Bir öğrencinin 1 aylık
-
Bir öğrencinin 8 aylık
-
Birden fazla öğrencinin yemek giderleri karşılanabilecek.
Eğitim-Öğretim Yılı Boyunca Sürecek
Gönülden Bir Öğün projesi, yalnızca kısa vadeli bir yardım değil. Destekler eğitim-öğretim yılı boyunca her ay düzenli olarak öğrencilerin kartlarına yatırılacak.




