Ziyaretleri sırasında Abdülhamit Gül’e, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Bünyamin Bozgeyik ve Derya Bakbak, Gaziantep AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Mehmet Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti heyeti eşlik etti.

Siyasi parti ziyaretleri sırasında konuşmalar yapan Abdülhamit Gül, Gazze konusunda açıklamalarda bulundu. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail saldırılarına dikkat çeken Gül, “Dedelerimizin ninelerimizin zamanından beri yaşanan İsrail'in Gazze’ye olan işgalinin en acı, en vahşi zamanlarına tanıklık ediyoruz. Tabelalarımız farklı olabilir ancak Gazze için acımız ortak.’’ ifadelerini kullandı.

BU BÖYLE GİTMEZ

Gazze konusunda halk tarafından dünya çapında bir seferberlik oluşturulduğunu ancak Avrupa’nın sessiz kaldığını belirten Gül, konu ile ilgili “İsrail kadın çocuk yaşlı demeden herkesi bombalıyor ve bütün dünya buna sessiz kalıyor. Dünya üzerinde halklar tarafından büyük protestolar göz ardı edilemez ancak dünyada birçok ülke yönetici sessiz kaldıkça bir işe yaramayacak ama bu böyle gitmez” şeklinde konuştu.

Aylin Cıkcık