Türkiye'ye örnek proje olacak


Başkan Hızır Arıkök, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Busem'i kurmakla adeta gazi şehrimize ve esnafımıza nefes aldırmıştır. Sitemizin çevresindeki ana yollarımız açılmıştır.Sitemizin çevresine içme suyu hattı yapılmıştır. Sitemizin çevresine yağmur suyu ve kirli su hattı yapılmıştır. Kısa zamanda esnafımız arzuladığı işyerlerine kavuşacaktır' dedi.


FISTIKÇILAR SİTESİ İNŞAAT ALANINDA İNCELEME

Büyükşehir Sanayi ve Endüstrü Merkezi (BÜSEM) günden güne yükseliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi'ndeki Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi'nde (BÜSEM) ve Fıstıkçılar Sitesi inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulundu.


BAŞKAN HIZIR ARIKÖK'TEN BİLGİ ALDI


Bakan Kurum, 2 milyon 965 bin metrekarelik alanda inşaatı süren; fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler, baharatçılar ve tır dorsecileri gibi birçok meslek kolunu tek merkezde toplayacak olan BÜSEM'deki çalışmalar hakkında yetkililerden ve Antep Fıstığı Yapı Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök'ten bilgi aldı.
İncelemeler sonrası yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanda sanayi adına akla gelebilecek birçok meslek ve iş kolunun burada yer alacağını belirten Kurum, 'BÜSEM'de hazırlanan altyapıyla birlikte üretimi artıracak adımlar da atılacak ve toplamda 150 bin Gaziantepli kardeşimiz istihdam edilecek.' dedi.


"FATMA ŞAHİN, ATOM KARINCA'NIN KADIN VERSİYONU"


Bakan Kurum, inceleme sırasında projeyle ilgili bilgi aktaran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin için, "Atom Karınca'nın kadın versiyonu" ifadesini kullandı. Başkan Fatma Şahin'i Atom Karınca'ya benzeten Bakan Kurum, 'Varank Bakanımıza Atom Karınca diyorlar ama herhalde atom karıncanın kadın versiyonu olsaydı bu Fatma Şahin olurdu" dedi.


ESNAFIMIZ RAHAT NEFES ALACAK


Fıstıkçılar Sitesi inşaatı hakkında Bakan Kurum'a bilgi veren Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, BUSEM'i kurmakla adeta gazi şehrimize ve esnafımıza nefes aldırmıştır. Sitemizin çevresindeki ana yollarımız açılmıştır. Sitemizin çevresine içme suyu hattı yapılmıştır. Sitemizin çevresine yağmur suyu ve kirli su hattı yapılmıştır. Kısa zamanda esnafımız arzuladığı işyerlerine kavuşacaktır. Başkanımız Fatma Şahin, sağ olsun var olsun. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun. Onun nezdinde imar daire başkanı ve ekibine, fen işleri daire başkanı ve ekibine şahsım ve esnafımız adına teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.